Cercar en aquest blog

dimarts, 2 de febrer del 2016

Cirerer de Sta. Llúcia 2

Aquest arbre va ser recollit d'una riera després d'uns aiguats l'any 2012.
En aquest punt vull comentar que uns dies després d'unes fortes pluges, es un bon moment per passar-se per la llera d'alguna riera i aprofitar els arbres que s'han arrancat amb la baixada de l'aigua.

Concretament al mes de febrer es quan vaig recollir aquest arbre  que es va plantar en una caixa de porexpan. Durant aquest any es va deixar créixer lliurement fins al...


mes de setembre en que es va podar, deixant els brots que aprofitaria per continuar les rames,  també es van filferrar en la part mes inicial de les rames per posicionar-les en un estil bunjin


durant el 2013 i 2014, va continuar plantat en la mateixa caixa de porexpan, continuant millorant les rames, es va podar/pinçar en dues ocasions al llarg de cada temporada de creixement i filferrant les rames després de caure la fulla de cada any.
Al desembre del 2014, (foto següent) es podà la brotació nova massa llarga per tenir el arbre preparat pel seu primer trasplantament al 2015. 


El març del 2015 es trasplanta a un test de bonsai normalet i durant l'any es continuen els pinçats sistemàtics com els anys anteriors, intentant compactar el ramatge.



 A finals de 2015 es poda la brotació fina i llarga que no farem servir l'any que ve. També he deixat de colocar-li filferros, intentarem continuar-lo solament amb les podes.

Maig 2015

El proper trasplantament sera en 2018, aixó es de l'observació de la quantitat d'arrels que es va fer durant els anys que va estar en caixa de porexpan i com a resultat d'aquells anys de cultiu crec que pot pasar tres anys perfectament sense ser trasplantat.


 Vicenç B.

2 comentaris:

  1. Hola Vicenç ,bona feina amb el cirerer , el chopo negre que yo tinc el vaig recupera de la riera de les arenas , despres de una riuada , estaba totalment arrencat i nomes vaig tindre que tallar la arrel pivotant .

    Una salutacio

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que va molt be de fer-se un passeig per les rieres despres de les pluges. Jo tinc varios arreplegats d'aquesta manera.Gracies.

      Elimina