Cercar en aquest blog

dimecres, 12 d’agost del 2015

Taula 49


Aquests dies d'agost que la calor no et deixa sortir de casa, he aprofitat el temps per reparar i transformar aquests prestatges que vaig comprar l'any passat en un antiquari de la Bisbal d'Emporda.

Aquest moble estava mig desmanegat i fins i tot faltava alguna peça, com estaria que ni tan sols el vaig fotografiar. Totes aquestes imatges son sols del procés de restauració/ modificació.



Aquesta primera peça es la part del darrera, ja tapats els forats que no interessen...sobre tot els dels corcs.
També es pot veure dues peces noves que subjecten a dos peces tornejades per encolar-les una a continuació de l'altra i les dues peces que subjecten son els remates laterals de la peça del darrera.

Una vegada hem reparat la peça del darrera, hem fet les peces que faltaven i modificat la posella del mig, comencem a muntar el moble de nou.


Desprès de encolar la postada del mig, he hagut de posar unes petites peces per simular la continuació de les poselles per la vora del llisto del darrera. 



Per l'altre costat nomes ha calgut posar una peça per simular la continuació de la posella. En el moble inicial la posella del mig era de punta a punta.
Tallar-la desprès de la columna del mig ha estat una de les dues modificacions que he fet per tal de que quedes un expositor de bonsais de mida petita (shojin o mames),  


En aquesta vista frontal es pot veure l'altra modificació important. Es tracte de la peça del darrera. Tal com esta retallat ara vol simular una silueta de muntanyes.
 En el moble original, el que ara es la muntanya del mig, era com la silueta de un casc dels víkings.




Una vegada muntades totes les peces hi he gravat la numeració que li ha tocat seguint la llista


Desprès de pintar les parts de fusta nova i repassar el que ja venia pintat s'ha hagut de pintar una segona capa. Al final de tot s'ha tornat a polir per treure aquest to brillant i desprès posar-hi una mica de cera per netejar la pols blanca del  poliuretà



I ja passades totes les capes, aquest es el resultat vist des de angles diferents. Les mides que fa:
 62 x 42 x 20 i es de fusta de pi vell.









Vicenç B.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada